Duminică de la ora 8, actrița ALEXANDRA SĂLCEANU este invitata Michaelei Platon la dialogurile Răsfățului
20 April 2019
Tibor Navracsics, comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport: „Cultura înseamnă identitate. De asta, cred că, din perspectiva viitorului, cultura poate fi un domeniu foarte important al politicii”
22 April 2019

100.000 de euro necesari pentru a salva Băile Neptun din stațiunea Băile Herculane

La începutul acestui an, o parte din acoperişul uneia dintre cele mai valoroase clădiri din Băile Herculane, cunoscută cu numele de Băile Neptun, s-a prăbuşit din cauza degradării. Clădirea reprezintă în acest moment un pericol public pentru trecătorii din zonă, iar dacă intervențiile nu vor fi făcute rapid, aceasta riscă să dispară cu totul din patrimoniul cultural românesc. Astfel, tinerii studenți arhitecți inițiatori ai Herculane Project au dat startul unei campanii de strângere de fonduri pentru punerea în siguranță a clădirii.
Care este situația actuală a clădirilor din stațiune? În ce stadiu se află imobilul Băile Neptun și ce lucrări ar putea fi realizate odată cu strângerea banilor?


Cu detalii Andra Petrariu.


Donaţiile se pot face în contul Asociației LOCUS, inițiatoarea Herculane Project: RO17BTRLRONCRT0421032701, CUI 38615380 sau prin intermediul paypal.me/asociatialocus.

3 Comments

 1. belami says:

  sa le salvam ca sa ce? daca nu se duce nimeni acolo o sa arate la fel dupa…10 ani. iar daca era o statiune vizitata le refacea vreun investitor pana acum.

  • Ovidiu says:

   Ei, haida de! Cazinoul din Constanța e într-o situație la fel de jalnica pentru ca acolo nu sunt turiști și investitori…. Și sunt sute de astfel de exemple.

 2. Mihai says:

  Comentariu irelevant. Si centrul vechi din Bucuresti sta sa cada in mare parte desi e plin de turisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *