Ioana Flora și Octavian Lup, invitați la deschiderea noului sezon Cartografii sonore
23 February 2020
RECOMANDĂRI culturale – luni, 24 februarie
24 February 2020

???? ??? ??????? | ???? ????????̦?

Ce se poate povesti despre un oraș în care, în imaginarul colectiv, “nu se întâmplă nimic”? Ce mai au de descoperit la el niște adolescenți pentru care bacul e pașaportul de ieșire spre alte orașe, în care zi și noapte se întâmplă lucruri? Ce instrumente avem la dispoziție pentru a înțelege comunitățile locale din orașele mici și pentru a imagina noi posibilități?


???? e un pic mai mult decât nimic. E o încercare de a crește un centru educațional de gândire critică, explorare a realităților cotidiene și creație artistică dedicat în primul rând adolescenților și comunității din Târgu Neamț.


Platforma Frilensar.ro caută cinci artiste și artiști interesați să exploreze dinamicile și poveștile care definesc orașul și comunitatea sa, lucrând cot la cot cu zece adolescente și adolescenți din Târgu Neamț. Rezidențele se vor finaliza cu o prezentare publică a muncii artiștilor rezidenți și a produsului dezvoltat în procesul de lucru cu adolescenții: un spectacol-lectură, un moment coregrafic, o compoziție muzicală și o lucrare vizuală/ instalație.


?????
În Târgu Neamț și împrejurimi.


??̂???
Între 11 și 15 martie va avea loc o întâlnire de prezentare/cunoaștere/creionare direcții de lucru la Târgu Neamț. Din aprilie până în iunie, fiecare artist(ă) va avea minim două săptămâni de lucru intensiv. În luna iulie se va dezvolta un spectacol de teatru care va îngloba munca tuturor celor 5 rezidenți și care va fi prezentat atât în Târgu Neamț, cât și în comunele vecine.


???? ????? ???????

Regizori, dramaturgi, artiști vizuali, dansatori, muzicieni cu vârsta până în 35 de ani.


????
Cei interesați sunt rugați să trimită până pe ?? ????????? un email la ?????????@?????.??? cu  o scurtă prezentare a activității profesionale și ce și-ar dori să facă în cadrul rezidenței, ce subiecte îi interesează, care sunt instrumentele de lucru pe care ar dori să le aplice și cum își imaginează că va colabora cu un grup de zece adolescenți.

Rezultatele selecției artiștilor rezidenți vor fi anunțate pe 2 martie.???? ????????̦? este un proiect cultural organizat de Platforma Frilensăr și finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, aria Rezidențe de creație, sesiunea I/2020

Proiectul cultural ???? ????????̦? nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *