SHAZAM!- Proaspăt și revigorant, ca o bomboană mentolată – de Michaela Platon
5 April 2019
Vivat Academia, de Dan Manolache
6 April 2019

Visarea în artă


La ArtYourself Gallery acum, în aprilie 2019 se poate vedea expoziția a doi plasticieni, ale căror lucrări, de factură diferita –se află în consens. Picturile de dimensiuni mari ale lui Gabriel Bodnariu reprezintă  într-o atmosferă suprarealistă: cai, cerbi și pești. Cu aceste picturi cu iz fantastic rimează lucrările în sticlă ale lui Lucian Butucariu, și ele piese monumentale care pornesc de la animale subacvatice. Putem afirma cu certitudine că avem de-a face cu două expoziții personale care se împletesc uluitor de bine, într-un firesc la care nu se ajunge cu ușurință, dar care este rezultatul celor două coordonatoare de proiect, laArtYourself Gallery: Elena Petre și Mălina Căpățână.

Anterioara expoziție alătura și aceea, într-un fel reușit, în spațiul galeriei, creațiile a două plasticiene. Iulia Șchiopu prezenta lucrări de pictură sub titlul –”Ieri”, iar Mihaela Obada venea în sala de expoziție cu piese de ceramică reunite sub numele de ”Ivoar”. Un mister aparte punea împreună operele celor două artiste, propunerea către privitor fiind una evident îndreptată către vis și reverie.

Reîntorcându-ne însă acum, asupra celei mai recente expoziții deschide la Galeria ArtYourself, câteva considerații se impun, de la început. Laolaltă, lucrările lui Lucian Butucariu și cele ale lui Gabriel Bodnariu, tot în spațiul visării ne duc chiar, de la prima vedere. Propunerea expozițională a lui Gabriel Bodnariu: Lumini alegorice are o încărcătură fantastică. Sub ochii noștri se desfășoară lucrări de pictură realizate în ulei pe pânză: Peștele plutește în spațiul cerului și deasupra unor siluete de case, Unicornulapare figurat în fața unui castel, Cerbul are pe coarnele lui, o mulțime de păsări colorate. Într-un alt tip de fantastic ne invită Lucian Butucariu cu Fuziuni (II). Piesele de sticlă, gândite în general pe verticală (Scoica este pe orizontală) surprind în această formă în același timp încremenită, dar sugestiv-imaginativ dinamică: LuminaStâlp înaripatDin cer seninColoana de lumină. Piesele lui Lucian Butucariu sunt de sticlă fuzionată și termoformată.

Și iată cum constatăm, că lumina a fost tema principală și a picturii și a sticlei sculpturale din această dublă prezentare expozițională.Realizator Roxana Păsculescu

credit foto: Roxana Pasculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *