„Oxygen” – o producție Teatrelli
15 April 2019
Serie de spectacole pentru copii înainte de vacanţă la Teatrul „Stela Popescu”
15 April 2019

„Mon Cabaret Noir” de Răzvan Mazilu – o producție Teatrelli

„Mon Cabaret Noir” este un demers unic, complex și emoționant.  Pornește de la povestea Anitei Berber – dansatoare, coregrafă, actriță și fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului. Deloc cunoscută la noi, a fost o personalitate avangardistă, rebelă și excentrică cu un destin demn de un scenariu de film. Atunci când a început să pună în scenă Mon Cabaret Noir, coregraful Răzvan Mazilu s-a inspirat din poveștile și locurile pe care le-a descoperit vizitând Berlinul pentru documentare.Celebrul coregraf Răzvan Mazilu are un rol mut în spectacol, exprimat doar prin dans și expresie. Alături de el, pe scenă sunt actrițele Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică și Ana Bianca Popescu. Spectacolul durează o oră și 20 de minute și invită publicul să pătrundă în lumea cabaretului berlinez, încărcată cu erotism, viață de noapte, libertate sexuală totală, droguri și alcool, unde nimic nu este prea bizar și totul este permis pentru experimentare. Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Mon Cabaret Noir provoacă prin erotism și sondează părțile întunecate ale personalității noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aș putea spune că este o pledoarie pentru libertatea ființei, o ființă scuturată de toate prejudecățile și toate regulile pe care societatea le impune. Este un gen de demers cu care publicul nu este obișnuit: un spectacol total, cu teatru coregrafie, muzică și foarte multă culoare. Este făcut cu profesionalism, am încercat să ridicăm o ștacheta în această idee a spectacolulului total. Este foarte bine documentat și, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele și ideile din spectacol ating niște corzi neștiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor.” , a declarat Răzvan Mazilu.

Premiera spectacolului a avut loc în data de 29 septembrie 2015.

Concept, regie, coregrafie, costume: Răzvan Mazilu; Cu: Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Răzvan Mazilu; Decor: Romana Țopescu și Dragoș Trăistaru; Sound design: Mihai Dobre și Gabriel Baruta; Asistent regie-coregrafie: Silvia Călin; Light design: Alin Popa; Pregătire muzicală: Ana Cebotari.

Despre Teatrelli

Teatrelli este un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și concerte acustice, dezbateri și artist-talk-uri. Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.creart.ro/teatrelli/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *