Proiecte ale Uniunii Scriitorilor prilejuite de Ziua Culturii Naționale
14 January 2019
Ce mai citim în această săptămână?
15 January 2019

„Mihai Eminescu, întreaga operă“ – aplicație gratuită pentru telefoanele inteligente

Academia Română lansează de Ziua Culturii Naționale, marți, 15 ianuarie 2019, la Ateneul Român, aplicația digitală „Mihai Eminescu, întreaga operă“.

Opera eminesciană va fi disponibilă, în regim gratuit și într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store și Google Play.

Aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă“ a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară alcătuită din cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice al Academiei Române, membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociației NeamUnit.

Academia Română și-a asumat urgența refacerii punților dintre marii întemeietori ai culturii române moderne și societate, idee asumată de către echipa de proiect. Astfel, aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă” pentru telefoanele inteligente reprezintă a doua mare relansare a Operei eminesciene după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română.

În România, în momentul de față, peste jumătate dintre locuitori utilizează terminale telefonice inteligente, marea majoritate a acestora fiind tineri. Aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă“ pentru telefoanele cu sisteme de operare Android și iOS are ca scop apropierea tineretului de „omul deplin al culturii române“ prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne. În același timp, opera este utilă și persoanelor de specialitate, punând la dispoziția acestora un bogat instrumentar bio-bibliografic.

6 Comments

 1. Lyly Poemar says:

  As dori sa am din lucrările lui M Eminescu OPERELE POLITICE

 2. Popa Luminita paula says:

  Da,îmi place

 3. Merlusca Noéma says:

  As dori sa recitesc operele poetului nostru national .

 4. Daniela Vladimirescu says:

  N-am gasit aplicatia in google play, exista sau…?

 5. Costin says:

  Dacă aplicația si functioneaza nu pot decît să felicit călduros Academia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *