Salonul Cărții Paris – INTERVIU cu LILIANA ȚUROIU- Preș. ICR
16 March 2019
Câte librării mai există în România și cât de interesați sunt românii să cumpere cărți?
18 March 2019

INTERVIU MAGDA CÂRNECI – SALON DU LIVRE

Salonul Cărții de la Paris: 15-18 martie se bucură de un enorm  succes de public. La Standul României, programele se succed din ora în oră cu mese rotunde animate de nume prestigioase – români şi francezi – ca și invitatii din jur, la dezbateri.  Asistența nu e mai puțin interesantă. Publicul își întalnește scriitorii, îi poate cunoaște personal, autografele nu contenesc. O atmosfera de sărbătoare la care este nelipsită de ani de zile, poeta, Magda Cârneci.

A întâlnit-o: Lena  MURGU.

            Magda Cârneci este o figură  de prestigiu a culturii românești. Poetă în primul rând, dar nu numai. Este eseistă, critic de artă, președinta PenClublui Român, președinta grupului de Dialog Social, Redactor Șef al revistei de arte vizuale : ARTA, creatoarea Premiului Internațional de Literatură Francofonă : « Benjamin Fondane », fostă Directoare a ICR Paris. Scuzați de-așa puțin !. 

Si nu numai atât. Magda Cârneci e prezentă la Salonul Cărții de data aceasta și în calitate de romancieră, cu cartea: «FEM» (FEM – prescurtare de la «femeie», «feminitate») – carte tradusă în franceză de Florica Courriol și apărută la Editura NON LIEU a d-lui Michel Charasse (nelipsit și el de la standul românesc).

           Care este participarea dvs. La această ediție a Salonului, Magda Cârneci ?

           Magda Cârneci face parte printre invitați la dezbaterea din ultima zi a Salonului în jurul cărții Gabrielei Adameșteanu: “Gara  de Est” tradusă în franceză de Nicolas Cavallès, publicată tot la editura NON LIEU a dlui Michel Carassous, invitat la discuție ; alte nume respectabile la dezbateri în programul de luni 18 Martie: Petre Răileanu, George Banu, Jérôme Carassou, Stelilan Tănase și … Eminența Sa, istoricul, Adrian Cioroianu, ambasadorul nostru la UNESCO.

Si pentru că standul românesc este organizat de ICR Paris, directoarea sa, Doina Marian nu uită să ofere seara, un … pahar de onoare cu un excelent vin românesc. Con vivialitate de calitate.  Viața e frumoasă !

            De la Paris, Lena MURGU, pentru Radio România Cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *