Ascultă Radio România Cultural Live

SoNoRo Conac se încheie cu un omagiu Brâncuși la Muzeul Național de Artă al României

12 Septembrie 2016, 15:05

Cea de-a IV-a ediție a SoNoRo Conac se va încheia duminică, 18 septembrie, cu două concerte dedicate strângerii de fonduri pentru achiziționarea sculpturii 'Cumințenia pământului' de Constantin Brancuși. Concertele, organizate la inițiativa directorului general al Muzeului Național de Artă al României, Călin Stegerean, vor avea loc în Sufrageria Regală, de la ora 11.30 și de la ora 19.00, în seara aceleiași zile. Programul muzical va cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, Vittorio Monti și Bohuslav Martinu, interpretate de Angelica Postu (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară) și Răzvan Popovici (violă).

Deși pentru încheierea SoNoRo Conac a fost programat inițial un singur concert în București, interesul crescut din partea publicului a condus la epuizarea imediată a locurilor. Acestui fapt se datorează organizarea unui concert suplimentar, dar și dorinței de a expune unui public cât mai numeros cauza pe care SoNoRo Conac o susține alături de Muzeul National de Artă al României, strangerea de fonduri pentru achiziționarea sculpturii 'Cumințenia pământului' de Constantin Brâncuși.

Pentru concertul de la ora 19:00 locurile s-au epuizat, dar se pot face în continuare rezervări pentru reprezentația de la ora 11.30.

'SoNoRo Conac a pornit acum patru ani ca o celebrare a locurilor în care muzica poate fi pusă în valoare nu doar de un spațiu acustic ideal, dar și de un concept arhitectural desăvârșit. Dorim ca această serie de concerte să fie un moment de împletire al artelor, drept urmare ne bucurăm să adăugăm încă o nouă valență acestei îngemănări și să facem din ultimele concerte ale acestei ediții a SoNoRo Conac un prilej de întâlnire al ideii achiziționării sculpturii 'Cumințenia Pământului' de Constantin Brâncuși cu cei care o pot face realizabilă' — Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului SoNoRo.

'Am propus organizatorilor programului SoNoRo Conac să încheie seria de concerte din acest an în muzeul în care a fost expusă decenii la rând 'Cumințenia pământului' de Constatin Brâncuși. Dorim să atragem astfel atenția asupra importanței achiziționării acesteia prin subscripție publică și să oferim cadrul cel mai adecvat, 'casa sa' până nu demult, celor care pot să devină contributori importanți pentru această cauză de importanță națională' — Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Național de Artă al României.

Toți cei prezenți la eveniment vor putea dona pentru campania de strângere de fonduri inițiată anul acesta de Ministerul Culturii. Donațiile se va putea face prin două POS-uri oferite de BRD, partener principal al SoNoRo Conac.

'BRD este de 4 ani lângă această inițiativă, care facilitează întâlnirea publicului cu muzica și arhitectura. Concertele de final ale ediției din acest an a SoNoRo coincid fericit cu un alt proiect pe care banca îl salută și pe care l-a sprijinit deja printr-o donație: campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea 'Cumințeniei Pământului'. Ne bucurăm că putem fi părtași la această întâlnire a artelor și îi invităm pe toți cei care n-au donat încă să o facă' — Flavia Popa, Secretar General al BRD — Groupe Societe Generale.

În cadrul celei de-a IV-a ediții a SoNoRo Conac au fost susținute în această vară nouă concerte, în spații arhitecturale monument din toată țara. În luna septembrie vor avea loc încă patru concerte, după următorul program:

— Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, Cisnădioara, jud. Sibiu (14 septembrie 2016) — Cetatea Făgăraș, jud. Făgăraș (15 septembrie 2016)

— Muzeul Național de Artă al României, București (18 septembrie 2016, ora 11.30)

— Muzeul Național de Artă al României, București (18 septembrie 2016, ora 19.00)

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro.

Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro

*** Muzeul Național de Artă al României este cel mai important muzeu de artă din România și a fost înființat în 1948 în clădirea fostului Palat Regal. Muzeul deține una dintre cele mai mari colecții de picturi din România, printre care și cea a regelui Carol I. Muzeul găzduiește peste 70.000 de exponate, separate în două direcții principale: Galeria Națională, ce are în componență lucrările celor mai buni pictori români, și Galeria de Artă Europeană.

*** Despre SoNoRo Conac

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect — SoNoRo Conac—, care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff — Manasia, Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara. În 2015, concertele SoNoRo Conac au fost găzduite de Biblioteca Centrală Universitară 'Mihai Eminescu' din Iași, Biserica Evanghelică din Herina, — Muzeul Național 'George Enescu' din București, Catedrala Romano-Catolică / Alba-Iulia, Biserica fortificată / Viscri, Casa Boema din Cluj-Napoca, Castelul Károlyi-Sala Cavalerilor din Carei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Colegiul Național 'Moise Nicoară' din Arad, Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate — clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal — BRD — Groupe Societe Generale și al Ordinului Arhitecților din România.

*** Sponsor principal: BRD — Groupe Societe Generale

BRD Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Este o bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor și face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

BRD investește în cultură, educație și sport, privilegiind proiecte care însoțesc dezvoltarea și facilitează progresul noii generații și aduc valoare pe termen lung. Cultura reprezintă un pilon esențial de dezvoltare al societății, iar BRD încurajează proiectele inovatoare, care să fie recunoscute și apreciate de public.

Urmând această viziune, BRD a creat Scena9, o platformă de jurnalism care oferă zilnic instrumente de orientare pe harta lumii culturale din România, și susține constant inițiative de teatru, film, artă vizuală contemporană sau muzică clasică, conturându-și astfel universul implicării în cultură.

Parteneri principali: Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arche

Mașina oficială oferită de: BMW

Parteneri: Illy, Avincis, Centrul Cultural Castel Sâncrai din Sâncrai, Castelul Gyulay Ferencz din Mintia, Muzeul de Artă din Craiova, Biserica Foritficată și Casa Kraus din Criț, Conacul Domniței Ralu din Chițorani, Biserica Fortificată din Ilieni, Casa de Oaspeți a Prințului de Wales din Valea Zălanului, Casa cu Blazoane din Chiojdu, Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România din Cisnădioara, Cetatea Făgăraș.

Parteneri media: România liberă, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Harper's Bazaar , Marie Claire, Beau Monde, National Geographic, Forbes Life, HotNews, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, The Art of Living, designist.ro, Bucharest Gentleman, Alist, Academia Cațavencu, Visuell.ro, The Institute.

Ciprian Țuțu - ,,Vocea este singurul instrument ascuns, dar în același timp atât de colorat”
Muzică-Dans-Arte 28 Martie 2024, 12:25

Ciprian Țuțu - ,,Vocea este singurul instrument ascuns, dar în același timp atât de colorat”

În această seară, Corul Academic Radio sub bagheta dirijorului Ciprian Țuțu , interprează un concert cu muzică...

Ciprian Țuțu - ,,Vocea este singurul instrument ascuns, dar în același timp atât de colorat”
„Lumea nu este perfectă” - expoziție de gravură și fotografie la galeria Galateca din București
Muzică-Dans-Arte 27 Martie 2024, 18:26

„Lumea nu este perfectă” - expoziție de gravură și fotografie la galeria Galateca din București

În perioada 29 martie - 5 aprilie, la galeria Galateca va fi expusă o parte din colecția Fantom în cadrul...

„Lumea nu este perfectă” - expoziție de gravură și fotografie la galeria Galateca din București
INK, expoziție personală Dan Basu la Scemtovici & Benowitz Gallery
Muzică-Dans-Arte 27 Martie 2024, 17:34

INK, expoziție personală Dan Basu la Scemtovici & Benowitz Gallery

Scemtovici & Benowitz Gallery invită publicul joi, 4 aprilie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziției INK a artistului...

INK, expoziție personală Dan Basu la Scemtovici & Benowitz Gallery
(anti)aging, un spectacol viu: „Putem spune că s-a format o comunitate (anti)aging” | PODCAST
Muzică-Dans-Arte 27 Martie 2024, 15:46

(anti)aging, un spectacol viu: „Putem spune că s-a format o comunitate (anti)aging” | PODCAST

Se apropie de 35 de reprezentații în țară și străinătate și de 13 ani de la premiera la MNAC.

(anti)aging, un spectacol viu: „Putem spune că s-a format o comunitate (anti)aging” | PODCAST
oameni iMEI - 1-Q Sapro: Curator Mihai Zgondoiu
Muzică-Dans-Arte 27 Martie 2024, 15:09

oameni iMEI - 1-Q Sapro: Curator Mihai Zgondoiu

28 martie – 28 aprilie 2024 ATELIER 030202 - Spațiu de Artă Contemporană (Sala Nouă TC, str. Sfânta Vineri...

oameni iMEI - 1-Q Sapro: Curator Mihai Zgondoiu
Pianista ALEXANDRA SILOCEA cântă SCHUMANN la Sala Radio
Muzică-Dans-Arte 27 Martie 2024, 12:34

Pianista ALEXANDRA SILOCEA cântă SCHUMANN la Sala Radio

Miercuri, 3 aprilie 2024 (de la 19.00), pianista de talie internațională Alexandra Silocea revine pentru a doua oară pe scena...

Pianista ALEXANDRA SILOCEA cântă SCHUMANN la Sala Radio
A murit cantautorul George Nicolescu
Muzică-Dans-Arte 26 Martie 2024, 13:58

A murit cantautorul George Nicolescu

Solistul de muzică uşoară George Nicolescu a murit la vârsta de 74 de ani.  George Nicolescu s-a născut la 12...

A murit cantautorul George Nicolescu
Ieșire în natură de Ziua Păsărilor
Muzică-Dans-Arte 26 Martie 2024, 12:15

Ieșire în natură de Ziua Păsărilor

București, 26 martie 2024. 1 aprilie este zi de sărbătoare pentru Societatea Ornitologică Română. De peste 30 de ani...

Ieșire în natură de Ziua Păsărilor
Ascultă live

Ascultă live

09:00 - 11:00
Orașul vorbește
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
10:00 - 11:00
VREM SĂ ȘTII
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
10:00 - 11:00
De 10 ori România
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru