Dirijorul Voicu Popescu în Uruguay
10 septembrie 2018
Jazz & Blues @ Brasov
10 septembrie 2018

Show must go on! OAZA DE MUZICĂ îşi schimbă realizatorul titular, la început de grilă!

Sunt 13 ani de când am început seria Oazelor de muzică, la Radio România Cultural.  Cu o dorinţă nebună şi un apetit nestins de a aduce la microfon actualitatea muzicală – în primul rând cea românească! Fie în direct în studio, fie prin intermediul telefoanelor (cel mai adesea), am invitat şi „urmărit” atât muzicieni de top (nume faimoase) cât şi tineri debutanţi, pentru care promovarea şi sprijinul profesional se adăugau la palmaresul aflat la început de drum.

Pornită ca o emisiune tip magazin (cu multe şi variate subiecte interne şi internaţionale), Oaza de muzică s-a concentrat în ultimii ani pe o jumătate de ceas LIVE – mini concerte în direct, muzicieni care îşi anunţau concertele sau festivalurile cu  recitaluri ad hoc, în faţa microfoanelor Radio România Cultural.  Mă mândresc, în cel mai sincer şi nesumeţit mod, că acest spaţiu radiofonic a fost liber de orice constrângere; singurul argument fiind, întotdeauna, prestigiul profesional al invitaţilor. Şi, din nou, sunt tare bucuroasă de faptul că Oazaeste şi acum singurul program al corporaţiei Radio România în care toate genurile muzicale şi-au găsit loc – clasic, uşor, jazz, crossover, operă şi operetă, coral, uneori şi folclor.

Dincolo de spectaculozitatea invitaţilor, a existat ÎNTOTDEAUNA  un argument – EDUCAŢIA!  Celebri sau novici, invitaţii mei au lăsat în mintea ascultătorilor temeiuri de reflectare sau măcar dorinţa de a afla mai mult despre un subiect anume.

Sigur că în cei 13 ani am avut (ocazional) alături câţiva colegi care au realizat ediţii excelente ale emisiunii, cu diferite ocazii şi mă refer aici la Corina Rădoi, Mihaela Soare, Ştefan Naftanailă, Sebastian Crăciun şi Cristi Marica.

Ei bine, viaţa merge mai departe! Şi cum momentul pensionării mele se apropie (moment dorit şi abia aşteptat, recunosc!) i-am propus lui Cristi Marica să preia din timp ştafeta Oazei de muzică, la început de grilă nouă. Nu îmi este uşor – căci Oaza este o grădină pe care am cultivat-o cu dragoste, fără răgaz şi fără oboseală. Nu îmi este nici greu –  Cristi Marica va duce mai departe, ştiu, pentru ani buni sufletul emisiunii, întinerit cu propia energie.

DA, voi ieşi la pensie anticipat la finalul anului nu pentru că mi s-a cerut; din contră, majoritatea insistă să îmi schimb hotărârea. Sper să am totuşi înţelepciunea şi tăria de a şti când anume să închei, oficial, o perioadă de aproape patru decenii de muncă (în Madrigal şi la Radio România) şi să mă bucur din toată fiinţa de o nouă provocare: cea de a fi o bunică independentă!

Vreau să le mulţumesc tuturor invitaţilor mei de pe parcursul celor 13 ani; pe mulţi îi regăsiţi în anii buni de postări, pe pagina emisiunii.

Le mulţumesc colegilor care m-au ajutat şi sprijinit cu idei şi subiecte atractive.

Un mare MULŢUMESC pentru Marian Timofei, cea care a vegheat, din postura de secretar/asistent, bunul mers al emisiunii.

Recunoştinţa mea însă este, uriaşă şi neştirbită, pentru ascultătorii Oazei de muzică. Un public variat, cât se poate de prompt în reacţii, cu care am dialogat permanent.

Vă mulţumesc tuturor!

Cristi, mult succes!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *