Vineri, 9 noiembrie, începe Les Films de Cannes à Suceava, ediția a 3-a – Radu Muntean, Alina Șerban, Andra Guți, Iulia Andriuță, Răzvan Rădulescu și Valeriu Andriuță sunt invitații speciali ai acestei ediții
8 noiembrie 2018
„Alice T.” în regia lui Radu Muntean, din 9 noiembrie in cinematografe
8 noiembrie 2018

„Sala de cinema. Cinebucurești.100 de ani de modernitate” – O carte despre istoria glorioasă a sălilor de cinema din Bucureşti

Editura Pro Cultura vă invită miercuri, 14 noiembrie a.c., ora 18:00, la Librăria Mihai Eminescu  București,  la primul dintre cele două evenimente dedicate lansării volumului colectiv  Sala de cinema. Cinebucurești.100 de ani de modernitate”, autori: Mihaela Pelteacu, Laurențiu Damian.

 

Alături de autori, vor fi invitați pentru o discuție inedită despre film și arhitectură, Prof. univ. dr. arhitect Mircea Ochinciuc și Conf. univ. dr. Vlad Leu, director imagine. Întâlnirea va fi moderată de Ruxandra Fulger, Redactor șef  Cinemateca Română.

 

Rezultat al proiectului cultural  „CineBucurești. 100 de ani de modernitate”, inițiat de Asociația Pro Cultura, volumul Sala de cinema, publicat în ediție bilingvă română-engleză, continuă demersul argumentativ pentru susţinerea redescoperirii și punerii în valoare a sălilor de cinema, atât pentru calităţile lor arhitecturale şi urbanistice dar şi ca mijloc unic de conservare a filmului ca operă de artă.

Demersul autorilor pornește de la o percepţie particulară ce recunoaște relația fondatoare dintre sala de cinema şi oraşul modern și susține, alăturându-se altor eforturi, recuperarea și reactivarea sălilor istorice din zona centrală. Prin sondarea spaţiilor de proiecţie volumul  identifică o topografie urbană particulară pe care sala de cinema a generat-o în ansamblul orașului în relație cu locuirea, relevând o solidaritate interesantă, considerată dintr-o perspectivă arhitectural-urbanistică și cinematografică.

 

Lansarea-eveniment va continua vineri 23 noiembrie a.c., începând cu ora 18:00,  la Cinemateca Eforie- Sala Jean Georgescu, cu dezbateri urmate la ora 19:00 de o proiecție de film.

Va fi permanent alături noi, prin muzică și dans, prezența artistică inspirantă a Ioanei Lupescu și a membrilor echipei București Swing Dance Society.

 

 

Proiect editorial realizat cu sprijinul:

Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaştilor din România.

 

Parteneri eveniment: Librăria Mihai Eminescu, București Swing Dance Society.

PARTENERI MEDIA: Agerpres, Radio România Cultural, Revista Film, All About Romanian Cinema – AaRC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *