Timpul prezent – Educaţia încotro?  
24 octombrie 2018
Aproape 50.000 de copii din România, care provin din familii lipsite posibilități materiale, nu merg la grădiniță
29 octombrie 2018

Rezultatele finale ale selecţiei bucureştene pentru Concursul Naţional de Lectură “Mircea Nedelciu”

Ȋn curând, la cea de-a XXV-a ediţie a Târgului Internaţional de carte “Gaudeamus” (13-18 noiembrie 2018) va avea loc o nouă ediţie a Concursului de lectură “Mircea Nedelciu”. Competiţia a fost creată de Vladimir Epstein în anul 2002, în memoria apreciatului scriitor care a fost şi unul din co-fondatorii Târgului “Gaudeamus.” La faza naţională din acest an care se adresează elevilor de liceu din clasa a XI-a au fost selectaţi 7 copii din 6 judete ale ţarii reprezentând 4 studiouri locale şi un studio naţional.

Concursul Naţional de lectură “Mircea Nedelciu” va avea loc sâmbătă, 17 noiembrie 2018, la ROMEXPO, de la ora 11, în spaţiul denumit “Bursa de contacte”.

Deocamdată, marţi, 23 octombrie 2018, la sediul radioului public au fost premiaţi câştigătorii etapei locale. Evenimentul a fost realizat de Echipa Gaudeamus şi Radio România Cultural, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Etapa locală i-a avut ca sponsori pe VRC Company Trust SRL, Gaudeamus şi editurile Niculescu, Nomina, Litera, Trei,.

Vă invit să faceţi cunoştinţă cu cele trei câştigatoare: Adriana Tihan, ocupanta locului I, elevă la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din sectorul 2, Alexandra Robu locul al II-lea, elevă la acelaşi prestigios liceu şi Sabina-Diana Zamfirescu locul al III-lea, elevă la Colegiul Naţional „Octav Onicescu” din sectorul 4.

Triplul interviu cu adolescentele pasionate de lectură şi literatură a fost difuzat vineri, 26 octombrie 2018, în cadrul emisiunii IClasa.

Mirela Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *