Operele compete ale lui Mozart în colecția „Mozart 225”
28 octombrie 2016
Conferinţa internaţională „Importanţa artei contemporane în promovarea patrimoniului cultural imobil în România”
28 octombrie 2016

Pictură foarte mare în foaierul Sălii Mici a TNB

Departamentul Pictură al Universității Naționale de Arte din București prezintă, în foaierul Rotondă al Sălii Mici a TNB, o expoziție de grup a  9 artiști-profesori, intitulată  S.P.F.M. 2016_adică ”Salonul de Pictură Foarte Mare”, expoziție care va fi vernisată  joi, 3 noiembrie 2016, la ora 18.00 , cu un cuvânt de deschidere al Prof. Dr. Ruxandra Demetrescu și va fi deschisă până la sfârșitul lunii noiembrie.

Curatorul expoziției, Prof. Marcel Bunea definește acest demers al artiștilor-profesori drept o nouă provocare, aceea de ”a ieși din propriile preocupări”:

Dimensiunile mari ale ”obiectelor estetice” constituie de această dată scop în sine, dar și porți de ieșire spre infinitele preocupări ale picturii contemporane.

Cu siguranță, dincolo de prejudecăți estetice, pictura este un mediu de expresie extrem de actual, de prezent în marea majoritate a expozițiilor internaționale de anvergură.

Considerăm că nu doar noile media se inserează în marele concert al artei contemporane, ci și că pictura este departe de a-și fi atins limitele, mai ales în această parte a Europei.

Expoziția actuală S.P.F.M. 2016 este și un program al deblocărilor conceptuale în raport cu propriile preocupări cotidiene.

Acest proiect este diferit de cele anterioare.

Acest proiect este lipsit de ideea de ”sincronizare cu orice preț”, de palide copii ale artei oficiale.

Acest proiect este asumat proeuropean. Deci deschis și fără prejudecăți estetice.

Expoziția, organizată în parteneriat cu Teatrul Național ”I.L.Caragiale”, în cadrul programului TNB-PARATEATRAL – Arte vizuale, va prezenta lucrări semnate de Ion Anghel, Cezar Atodiresei, Cătălin Bălescu, Traian Boldea, Marcel Bunea, Petru Lucaci, George Moscal, Alexandru Rădvan, Mihai Sârbulescu – toți profesori ai catedrei de pictura de la UNARTE .

Accesul în foaierul Rotondă al Sălii Mici a TNB se face dinspre Bd. Carol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *