Ascultă Radio România Cultural Live

Noaptea albă a teatrului independent

03 Octombrie 2016, 06:01

8 octombrie - Godot Cafe-teatru

Între 8 și 9 octombrie, vă propunem o noapte a teatrului independent: spectacole, expoziții de fotografie, ateliere de mișcare, dialoguri cu artiști. O noapte cât o stagiune.

PROGRAM:

18:00 Și veni bărbatul la femeie (Producător Teatrul de Artă și Teatrul Fără Frontiere)
Distribuție: Mihaela Sîrbu, Lucian Pavel,
Regie: Bogdan Budeș
Durată:1h40min

Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați, și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie.
„Trecuți de patruzeci de ani” nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că prietenii lor comuni, Jora și Judith,
încearcă să le vină în ajutor, aranjându-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina, într-o seară ploioasă
de sâmbătă. Dar amândoi au de înfruntat temeri, frustrări și dezamăgiri din trecut. Așa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, care dă naștere unor replici strălucitoare.
O comedie înduioșătoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt..

21:00 Pam Pam (Producător Teatrul de Artă)
Distribuție: George Constantinescu
Regie: Bogdan Hușanu
Durată: 1h 20 min

Teatru vechi pentru timpuri noi. O comedie scrisă acum 80 de ani despre România de-atunci şi de-acum…. Surprinzător, aceeaşi….

Festivalul de Teatru „25 de ore de teatru non-stop – Respiră Teatru”, Sibiu, ediţia I, II, III, 2011, 2012, 2013 (spectacol declarat în prima ediţie a Festivalului, „Spectacolul Festivalului”, invitat la fiecare ediţie)

Un singur spectacol de teatru jucat, fără întrerupere, timp de 25 de ore, este premiera, demnă de Cartea Recordurilor, pe care vrea s-o realizeze la Sibiu actorul bucureștean George Constantinescu.(Sursa: Radio România Actualități)

E un spectacol ce va testa toate limitele rezistenței dar în același timp e un eveniment unic pentru orașul Sibiu’, spune Bogdan Sărătean, directorul festivalului 25 de ore de teatru non-stop.(Sursa: Agerpres)

23:00 – Ziua Necunoștinței (Producător Un Teatru)
Distribuție: Alexandru Ștefănescu
Regie: Alexandru Ștefănescu
Durată: 1h 15 min.

Ziua Necunoștinței este un concert/one-man show cu actorul Alex Ștefănescu și chitara lui acustică. Acesta propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la întrebări profunde precum: “Voi reuși să-mi împlinesc visurile?”, “Ce este dragostea și de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce își pozează oamenii mâncarea?”.
“Străinul pe lângă care treci are de multe ori aceleași gânduri ca și tine. Deși viața lui e foarte diferită, experiențele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le trăim cu toții ar trebui conștientizate căci ele ne apropie, ne fac să reflectăm, să râdem și să simțim că facem parte din ceva mai mare decât noi. Ziua Necunoștinței asta își propune să facă, fiind în același timp echivalentul a câteva sute de abdomene convertite în hohote de râs.” – Alex Ștefănescu

01:00 - Mălăieș în călcăieș (Producător Frilensăr/Teatru Luni Green Hours)
Distribuție: Loredana Cosoveanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraș, Ovidiu Cosoveanu, Dumitru Georgescu, Tiberiu Enache, Daniel Chirilă
Regie: Daniel Chirilă
Durată: 1h

Nu-i aşa că ţi-e dor de copilărie, de joacă şi de poveste? “Mălăieş în Călcăieş” este un spectacol ce-şi propune să readucă în prim plan tradiţiile şi obiceiurile ca factor esenţial în recăpătarea identităţii naţionale. Sună măreţ, dar de fapt e o joacă de copii mari pe un scenariu din “Capra cu trei iezi”, o joacă plină de umor şi voie bună. Spectacol adresat tuturor categoriilor de vârstă. Spectacolul face parte din trilogia emoțiilor tradițional neînchipuite: TRISTORY. O poveste (Mălăieș în Călcăieș), un basm (#daughtersauHadikaTsuki) și-o baladă (MIORITZA) – trecute și filtrate prin câțiva oameni născuți pe aceeași lungime de undă, într-un popor în care tristețea și bucuria s-au iubit întotdeauna.

”Nu e umbră de hipstereala în Mălăieş în călcăieş, după cum nu e timp mort sau plictisit sau inutil. Se râde, cântă, rosteşte şi dansează la foc automat. Singurul potenţial regret pe care îl are un spectator molipsit cu siguranţă de entuziasmul tineresc al întâmplării e durata prea scurtă a spectacolului. E rost de mai mare amplitudine temporală pentru, de pildă, partea parastasului criminal din final.” Mihai Brezeanu – LiterNet

02:30 Aleargă - Fals jurnal de jogging (Producător Nicoleta Lefter și Silvia Călin)
Distribuție: Nicoleta Lefter
Concept: Silvia Călin
Durată: 50 min.

Toată lumea aleargă. Unii o facem pentru a ne menţine în formă, alţii pentru a scăpa de frica de bătrînețe, însă cu toţii participăm la marele maraton al vieţii. În falsul jurnal de jogging al Anei Maria Sandu își dau întîlnire alergători-personaje care ne seamănă. Toți au trecut de 30 de ani, aleargă prin parcuri, dar şi prin viaţă și încearcă să afle cine sînt, ce vor, ce-și doresc. Ritmul se schimbă o dată cu vîrsta, trecutul se blurează, prezentul devine amintire şi tot ce mai rămîne de descoperit e ce se va întîmpla mîine.
“Corpul e singurul meu animal de companie. Îl îngrijesc, îl hrănesc, dar încă n-am ajuns să-i vorbesc. O prietenă din Canada mi-a zis de curând că ea poate. Am invidiat-o sincer, mai ales atunci când m-am hotărît să las dracului toate scuzele din lume și să încep să alerg. Obiceiul ăsta nesuferit care te scoate din casă pe orice vreme…”(Ana Maria Sandu, Dilema Veche)
“De fiecare dată când citesc un text care lasă ceva urme în ADN-ul meu, încep un exercițiu aproape reflex prin care îmi imaginez cam cum ar arăta un spectacol de dans. Majoritatea cuvintelor rămân undeva în mine și în exterior apar imagini, stări, frânturi de text…După ce am primit cartea Anei Maria Sandu, “Aleargă”, de la actrița Nicoleta Lefter și am citit-o, m-am gândit că primul lucru pe care trebuie să-l fac este să nu stric textul, care-mi place foarte tare și să am grijă să valorific așa cum trebuie un actor minunat. Așadar, marea mea provocare în acest spectacol este găsirea echilibrului între cuvânt, mișcare și imagine.” (Silvia Călin, regizor)

04:00 Romantic fools (Godot Cafe Teatru)
Distribuție: Florina Gleznea, Andreea Mateiu, Rolando Matsangos, Andrei Mateiu, Alexandru Conovaru
Regie: Toma Dănilă
Durată: 1h 10 min

Hei, ți se întâmplă frecvent (da, ție!) să ai impresia că bărbatul/femeia din viața ta este una din marile enigme ale Terrrei? Să te întrebi "De ce se comportă așa?" sau "Pe bune, ce naiba e în mintea lor?". Adică da, luați separat, femeile și bărbații sunt ființe complexe, dinamice și înțelegătoare, dar pune-i împreună și atunci o să înceapă... Romantic Fools sau un război în care nimeni nu suferă, ci toată lumea moare de râs.
Și este despre dragoste, dorințe de toate felurile, fantezii sexuale ascunse bine, unele mai tari decât altele și, oricât de old school ar suna azi, despre romantismul la care, puțin jenați și fără să o recunoaștem în fața celorlalți, visăm din când în când. P.S. Ne pare rău pentru consumatorii de subiecte serioase, dar textul dramaturgului american Rich Orloff nu atinge teme precum fizica cuantică sau psihologia transpersonală, acesta inspirându-se mai mult din umorul super mișto a la Monthy Python și Saturday Night Live.

Intrare libera.

Webdocumentarul Mândrie și Beton. După 10 ani a fost nominalizat la European Press Prize
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 13:05

Webdocumentarul Mândrie și Beton. După 10 ani a fost nominalizat la European Press Prize

Anul acesta organizatorii au primit 800 de propuneri din peste 40 de țări europene , publicate inițial în 35 de limbi...

Webdocumentarul Mândrie și Beton. După 10 ani a fost nominalizat la European Press Prize
FOXFINDER de Down King,  o nouă premieră pe țară la Teatrul EXCELSIOR din București
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 11:13

FOXFINDER de Down King, o nouă premieră pe țară la Teatrul EXCELSIOR din București

Teatrul EXCELSIOR - singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor adulți – anunță premiera...

FOXFINDER de Down King, o nouă premieră pe țară la Teatrul EXCELSIOR din București
Primul eveniment SFR 15: Spectacolul de teatru „Tatăl” Actorul Victor Rebengiuc revine la Iași
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 07:19

Primul eveniment SFR 15: Spectacolul de teatru „Tatăl” Actorul Victor Rebengiuc revine la Iași

Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) anunță primul eveniment al ediției aniversare cu numărul 15...

Primul eveniment SFR 15: Spectacolul de teatru „Tatăl” Actorul Victor Rebengiuc revine la Iași
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția   a XIV-a (16 – 26 mai)
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 07:17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume ale regiei...

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)
Cannes 2024: Două filme românești, în selecția ediției
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 06:41

Cannes 2024: Două filme românești, în selecția ediției

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” se află în competiţia pentru marele premiu.

Cannes 2024: Două filme românești, în selecția ediției
...Escu de Tudor Mușatescu cu Pavel Bartoş în rolul principal - premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie, la aniversare
Teatru și film 22 Aprilie 2024, 11:53

...Escu de Tudor Mușatescu cu Pavel Bartoş în rolul principal - premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie, la aniversare

Pavel Bartoş va putea fi văzut în rolul titular din premiera cu ...Escu de Tudor Mușatescu a Teatrului Stela Popescu,...

...Escu de Tudor Mușatescu cu Pavel Bartoş în rolul principal - premieră la Teatrul Stela Popescu, pe 28 aprilie, la aniversare
Proiecție Sărbătoarea Paștelui în Artă, cea mai importantă poveste pictată vreodată, la Muzeul Național de Artă al României
Teatru și film 21 Aprilie 2024, 05:25

Proiecție Sărbătoarea Paștelui în Artă, cea mai importantă poveste pictată vreodată, la Muzeul Național de Artă al României

Anul filmelor de artă de la Muzeul Național de Artă al României a debutat în luna martie cu proiecția Tițian....

Proiecție Sărbătoarea Paștelui în Artă, cea mai importantă poveste pictată vreodată, la Muzeul Național de Artă al României
Program special pentru vacanța de 1 și 2 mai la Teatrul Național din București
Teatru și film 20 Aprilie 2024, 06:07

Program special pentru vacanța de 1 și 2 mai la Teatrul Național din București

Teatrul Național din București a pregătit un program special pentru vacanța de  1 și 2 mai  de anul acesta, cu nu...

Program special pentru vacanța de 1 și 2 mai la Teatrul Național din București
Ascultă live

Ascultă live

11:00 - 12:00
Soundcheck
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
11:05 - 12:00
CĂRUȚA 4X4
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
11:03 - 15:00
Pulsul zilei
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru