TURNEUL HAVASI TRECE PRIN ROMANIA PE 22 NOIEMBRIE
18 septembrie 2016
Ilustrata din Amsterdam – Welcome to the living-room!
19 septembrie 2016

Concurs Enescu: Erzhan Kulibaev-Kazakhstan, Gyehee Kim și Donghyun Kim-Coreea de Sud, calificați în Finala Secțiunii de Vioară

Erzhan Kulibaev din Kazakhstan, Gyehee Kim și Donghyun Kim, ambii din Coreea de Sud, s-au calificat în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016.

Rezultatele au fost anunțate sâmbătă seara de juriul de specialitate format din Pierre Amoyal (președintele juriului), Remus Azoiței, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder și Miczyslaw Szlezer.

Erzhan Kulibaev (Kazakhstan) are 29 de ani, a urmat studiile la Madrid și a susținut concerte și recitaluri în calitate de solist cu orchestre precum Polish Chamber Philharmonic și Poznan Philharmonic Orchestra.

Gyehee Kim (Coreea de Sud) are 23 de ani și studiază la Seoul National University. De-a lungul timpului a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music și Bulgaria Pleven Philharmonic.

Donghyun Kim (Coreea de Sud) are 16 ani și este cel mai tânăr concurent înscris la Secțiunea Vioară. Studiază la Universitatea Națională de Arte din Coreea și a evoluat ca solist în compania unor orchestre precum Incheon Philharmonic Orchestra și Suwon Philharmonic Orchestra.

Publicul va putea asculta, conform sursei citate, în Finala Secțiunii Vioară care are loc luni, la Ateneul Român, de la ora 19.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finaliști ai Secțiunii: Ceaikovski — Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea violonistului Erzhan Kulibaev, Ceaikovski — Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea tinerei violoniste Gyehee Kim și Beethoven — Concertul pentru vioară în Re Major op. 61 în interpretarea tânărului Donghyun Kim.

La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Christoph Poppen.

Biletele pentru Finala de Vioară a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat, publicul care nu a reușit sa achiziționeze bilete în sala de concert putând urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și pe Medici.tv, mai informează comunicatul.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *