AUDIO „Muzeul în trei minute”
26 februarie 2018
Cel mai mare monument românesc realizat peste hotare; Aşezământul românesc ortodox de la Ierihon, oraşul paradoxurilor
3 martie 2018

Bilet de îmbarcare spre… ţinuturi gorjene şi apoi către Spania, la Madrid

Construită în jurul anului 1780 şi reînfiinţată în anul 1994, ctitoria boierilor gorjeni Cămărăşescu,  aşezată pe malul drept al râului Gilort, la nord-est de oraşul Târgu Cărbuneşti, a servit întotdeauna drept cetate de apărare contra cotropitorilor şi ca loc de refugiu al boierilor, atunci când regiunea era atacată de otomani şi haiduci. Spunem povestea Mânăstirii Cămărăşeasca şi apoi ajungem în S-E judeţului Gorj, în zona subcarpatică olteană. În aceste locuri se naşte în 1780, într-o casă din lemn de pe culmea unui deal, cel care avea să scrie istorie: Tudor din Vladimir sau „Vladimirescu”.

 

* * *

 

În cele 15 minue alocate călătoriei în jurul lumii, aşa cum deja am promis în ediţia anterioară, astăzi ne vom continua vizita (pe calea undelor) prin capitala Spaniei, Madrid, pentru a trece în revistă unele dintre cele mai interesante obiective turistice şi istorice ale oraşului. Un loc unde oamenii sunt deschişi şi sinceri, fapt ce a uşurat în mare parte rapida transformare politică şi culturală a aşezării.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 3 martie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *