LIBAN
27 octombrie 2018
LIBAN – BEIRUT
28 octombrie 2018

Bilet de îmbarcare spre… Parcul Naţional Retezat şi mai apoi în Liban, la Beirut şi Peştera Jeita…

O chemare a Retezatului o reprezintã şi cascadele sale: Lolaia, Ciomfu, Stănişoara, Lăpuşnicul, Pietrele şi altele mai mici, dar cu mult farmec. Spun oamenii că prin 1973 în Parcul Național Retezat o echipă de specialişti ar fi introdus 20 de exemplare de marmotă alpina provenită din Alpii Austrieci. Ar fi fost eliberate în căldarea lacului Gemenele aşa că azi se pot întâlni în toate văile şi căldările glaciare de sub şaua Custurii şi până înspre lacul Zănoaga. Aşa o fi sau e doar o poveste… când vom avea şi răspunsul.

* * *

Apoi în minutele alocate călătoriei noastre în jurul lumii, ne continuăm vizita prin Liban, un loc al misterelor cu o cultură extrem de bogată şi o istorie fascinantă, datată din cele mai vechi timpuri. Cât despre destinaţie, vă vom dezvălui câte ceva din povestea oraşului Beirut (odată Perla Orientului Apropiat), dar şi despre Peştera Jeita (pe care libanezii o numesc a fi „un dar din lacrimile de dragoste ale îngerilor”), un ansamblu impresionant de minuni subterane, o adevărată operă sculptată de natură, considerată o destinaţie turistică de top, dar mai ales un simbol naţional.

* * *

Rămâne stabilit: duminică 28 octombrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *