SPANIA – MUSEO DEL PRADO
24 februarie 2018
SPANIA – MADRID 1
25 februarie 2018

Bilet de îmbarcare spre… meleaguri gorjene şi apoi către Spania, la Madrid…

Oltenia este una dintre cele mai valoroase regiuni din ţară din punct de vedere cultural, bucurându-se de bijuterii arhitectonice de netăgăduit. Unele dintre acestea sunt şi culele olteneşti, majoritatea culelor din ţară regăsindu-se aici, clădiri care nu sunt altceva decât locuinţe fortificate boiereşti, pentru apărarea averii şi vieții membrilor familiei de boieri împotriva jefuitorilor otomani. De la Cula Cartienilor la Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu şi mai apoi la Muzeul Tudor Arghezi de la Târgu Cărbuneşti acesta este traseul de azi.

 

* * *

 

În timpul alocat călătoriei noastre în jurul lumii, ne vom rezerva bilete pentru Spania, mai precis, capitala Madrid – un important centru de afaceri, un loc recomandat celor interesaţi de picturi faimoase şi arhitectură splendidă, cât şi acelora care caută distracţia. Aici, învăluiţi de o atmosferă spaniolă distinctă, ne vom relaxa în câteva din parcurile sale şi îi vom trece în revistă atracţiile mai de preţ.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 25 februarie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *