SPANIA – MADRID 2
3 martie 2018
BARCELONA – PARCUL GÜELL
4 martie 2018

Bilet de îmbarcare spre… meleaguri gorjene şi apoi către Spania, la Barcelona

În județul Gorj există aproximativ 2.000 de peşteri de diferite dimensiuni, unele dintre ele fiind declarate monumente ale naturii protejate de lege. Dintre cele mai cunoscute sunt Peştera Muierilor de la Baia de Fier, Peştera Polovragi, ambele vizitate anual de zeci de mii de turişti din ţară şi din străinătate, Peştera Cloşani, Peştera de la Mânăstirea Tismana, Peştera Gura Plaiului de la Topeşti-Tismana şi multe altele. Astăzi vă invităm să vizităm România subterană.

 

* * *

 

Apoi, părăsim teritoriul României, pregătiţi pentru o nouă călătorie în jurul lumii,  către Spania, la Barcelona. O loc aparte, centru administrativ al Regiunii autonome Catalonia, cel mai important port, cel de-al doilea oraş ca mărime şi cel mai de seamă centru industrial şi comercial al ţării, dar şi una dintre cele mai strălucitoare metropole ale Europei, aşezarea aflându-se în prim planul arhitecturii moderne, a modei şi a designului. Un teritoriu, unde locuitorii ştiu să preţuiască şi să conserve moştenirea culturală.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 4 martie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *