82 de ani de la deschiderea Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
17 mai 2018
PAKISTAN: Islāmābād – MOSCHEA SHAH FAISAL
19 mai 2018

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Pakistan, la Islāmābād…

Ferită privirilor curioşilor în spatele unei  dense vegetaţii care lasă impresia de loc uitat de timp, plină de discreţie, „Casa cu turn”, cum este cunoscut actualul Muzeu Mihail Sadoveanu, continuă să îşi păstreze aerul plin de mister. Vă invităm acasă la Sadoveanu şi de astă dată „acasă” înseamnă la Iaşi.

 

* * *

Drumul nostru în jurul lumii ne va conduce astăzi tocmai în Asia de Sud iar destinaţia va fi Pakistan – Ţara din Valea Indului. Un loc al contrastelor şi al vechilor civilizaţii, unde din păcate există anumite zone aflate într-o eternă dispută militară. Mai precis, azi ne vom opri în capitala Islāmābād. Un oraş modern, reconstruit în anii ’60, ce îşi îmbie vizitatorii cu numeroase muzee şi galerii de artă.

Cum timpul este scurt, iar drumul lung, cel mai bine ar fi să pornim cât mai repede. Pentru cine doreşte să ne însoţească… Biletul de îmbarcare se oferă gratuit ! Vă promitem o călătorie plăcută şi în deplină siguranţă, din care nu vor lipsi informaţiile pline de învăţătură…

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 19 mai 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *