SPANIA: TOLEDO – ORAŞUL CELOR TREI CULTURI 1
10 martie 2018
SPANIA: TOLEDO – ORAŞUL CELOR TREI CULTURI 2
11 martie 2018

Bilet de îmbarcare spre… Câmpulung Muscel şi apoi către Spania, la Toledo

Punct crucial de vamă între Ţara Românească şi Ardeal timp de veacuri, oraşul Câmpulung s-a aşezat el însuşi ca o cruce în răscrucea unuia dintre principalele drumuri comerciale care legau această parte a Europei de Grecia şi Imperiul Otoman. Oraşul Câmpulung Muscel, este un caz singular în România unde zeci de cruci votive impresionante, cioplite în piatră de Albeşti, ridicate în răscruci, mărturisesc şi astăzi despre om, drum şi credinţă. Ele au fost înălţate în vechile cartiere ale urbei, unele fiind mutate ulterior în alte zone ale oraşului. Tot azi începem sa urcăm pe drumul cu poveşti spre Schitul Cetăţuia

* * *

 

La 13,45, pornim pe calea undelor în călătoria noastră în jurul lumii, prin Spania, urmând a continua vizita începută prin Toledo – oraşul celor trei culturi, depozitarul a peste 2.000 de ani de istorie, înscris din anul 1986 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 11 martie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *