Aproape 50.000 de copii din România, care provin din familii lipsite posibilități materiale, nu merg la grădiniță
29 octombrie 2018
Interviu cu Mirela Retegan, autoarea cărţii „Jocuri de jucat toamna” 
30 octombrie 2018

Azi la Radio România Cultural: I Clasă – Teatru de umbre, jocuri pentru întreaga familie și proiecte creative pentru liceeni

În seara aceasta, începând cu ora 18.30, are loc o dezbatere din seria “Linia de front. Recuperarea patrimoniului local prin exerciții artistice”. Un proiect conceput sub forma unor întâlniri și ateliere menite să transforme istoria unui oraș în trasee turistice culturale, ghidate și gândite de elevi. Vin în studio pentru a ne împărtăși din experiența dobândită în timpul unui an de exerciții artistice, instigatorul cultural Irina Balan și artistul Lea Rasovszky.

Care e legătura dintre teatrul de umbre și obiceiurile noastre tradiționale? Aflăm de la Beatrice Iordan, educator muzeal la Muzeul Țăranului Român. Artist papusar, ea susține și coordonează atelierul pentru copii începând de la 5 ani “Cu teatrul de umbre prin calendarul obiceiurilor tradiționale românești”.
Părinții și copiii pot juca toamna aceasta mai multe jocuri frumoase, simple și cu ingrediente la îndemână. Mirela Retegan le propune părinților o colecție de jocuri de jucat în familie, prin care să comunice și să se conecteze mai ușor cu cei mici. “Jocuri de jucat toamna”, o carte nouă apărută la Curtea Veche Publishing.
Azi la I Clasă, cu Lidia Laic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *