Formarea profesională a tinerilor pentru piața muncii din România
23 octombrie 2018
Timpul prezent – Educaţia încotro?  
24 octombrie 2018

Azi la Radio România Cultural: I Clasă – Educație muzeală, introducere în arta animației și alte modalități de exploare a aptitudinilor artistice ale copiilor

V-ați imaginat vreodată că o poveste ar putea încăpea într-o cutie? Ei bine asta se poate, oricât vi s-ar părea de incredibil. Și pentru că cei mai mari iubitori și cunoscători de ai poveștilor sînt copiii, tot ei au fost încurajați să confecționeze personaje de basm cât să încapă într-o cutie. Personajele au fost apoi animate și astfel a luat naștere Muzeul la Cutie, un proiect de educație muzeală derulat de Muzeul Național al Țăranului Român. Proiectul e acum la final și filmele de scurt metraj realizate cu ajutorul copiilor vor putea fi văzute în cadrul unei expoziții care va călători prin școli și muzee.

Vorbim despre un alt program de animație pentru copii, de data aceasta pentru cei aflați în suferință. 111 Film&Entertainment si Asociația Dăruiește Viață aduc zilele acestea artiști animatori și traineri, în mijlocul copiilor bolnavi de la Spitalul „Maria Slodowska Curie”. Fimul, ca o poveste frumoasă dar și ca terapie, îsi propune să îi ajute pe micuții internați în Secția de Oncologie de aici să uite măcar pentru puțin timp de suferință. Un program în care se regăsesc activități de tip educativ și distractiv.

Azi la I Clasă, cu Lidia Laic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *